Tuinontwerp

Een helder stappenplan om
samen de tuin te creëren die bij u past

Een goed tuinontwerp is altijd maatwerk. U heeft wensen, ideeën en dromen. Ik weet wat er mogelijk is qua planten en materialen, heb ruime ervaring met het ontwerpen van tuinen en heb de kennis om tuinontwerpen in detail uit te werken. Samen gaan we aan de slag. Ook dit proces is maatwerk. Met creativiteit en professionaliteit en vanuit uw wensen ontwerpen wij samen een tuin die uw verwachtingen overtreft.

Stap 01

kennismakingsgesprek

Een passend tuinontwerp begint met een goed gesprek. Daarvoor kom ik altijd bij u thuis. Ik probeer u in korte tijd te leren kennen en ‘uit te horen’ over uw wensen, ideeën en dromen. En ook eerste ideeën bij u te toetsen. Daarmee vorm ik mijn eerste beeld om zo uiteindelijk tot een tuin te komen die echt bij u past. Dit kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Stap 02

offerte

Na het kennismakingsgesprek ontvangt u een offerte op basis van de omvang en complexiteit van het ontwerp. Om een indicatie te geven kunt u rekenen op een investering van tussen de € 2250,- en € 3750,- voor een kleine tot middelgrote tuin. Voor tuinen groter dan 1000 m2 zal ik een passende offerte voor u maken.

Stap 03

ontwerp

Voor het ontwerp kom ik uw tuin inmeten en de bestaande situatie exact opnemen. Soms kan dit al in het kennismakingsgesprek. In geval van nieuwbouw vraag ik de bouwtekeningen op en bezoek, bij voorkeur met u, de locatie. We zetten ons kennismakingsgesprek voort en bespreken verdere ideeën.

Naast het ontwerp maak ik ook een impressie in 2D en 3D, zodat we alvast door uw tuin ‘heen kunnen lopen’ en u kunt ervaren hoe de tuin er overdag en ’s avonds uitziet.
Met het ontwerp, de 2D en 3D impressie en een voorstel voor materialen kom ik, voor de tweede of derde keer, langs. We nemen ruim de tijd om het ontwerp en het voorstel voor materialen door te spreken. Eventuele aanpassingen neem ik mee naar huis en voer deze door. Bij grotere aanpassingen kom ik desgewenst nog een keer bij u langs; het gaat immers om uw droomtuin.

Stap 04

definitief ontwerp

Als u tevreden bent met het ontwerp, werk ik alles uit tot een definitief ontwerp. Ik werk alles op schaal en tot de kleinste details uit, inclusief matenplan en detailtekeningen. Ik ga aan de slag met het beplantings- en het verlichtingsplan. Alles is uitgewerkt voor de realisatie.

Stap 05

realisatie

Het definitieve tuinontwerp is zo gedetailleerd en compleet uitgewerkt, dat u hiermee uw droomtuin door een hovenier kunt laten realiseren.
Als u hierin ondersteund of ontzorgd wilt worden, dan begeleid ik u graag bij de realisatie. Met mijn ervaring kan ik professioneel het uitvragen en selecteren van offertes bij hoveniers en ook de werkzaamheden door hen begeleiden. Ook dit is maatwerk, afhankelijk van uw wensen.

Meer weten

Ontwerppakketten

Kies het ontwerp pakket
dat bij jouw tuin past

Voor het ontwerpen van uw tuin zijn er diverse pakketten, afhankelijk van de grootte van uw tuin.

Ontwerp pakketten

contact

op zoek naar een creatief ontwerp voor uw droomtuin?

Geef een korte omschrijving van uw droomtuin en laat uw contactgegevens achter, dan neem ik snel contact met u op.